סוגי לוחות גבס: אילו סוגי גבס קיימים?

לייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

קשה למצוא כיום בנייה מודרנית שאינה כוללת בצורה כזו או אחרת עבודות גבס, וזאת כי גם אם הגבס אינו יכול לתמוך לבדו בשלד, הוא כן מחזיק בלא מעט תפקידים משמעותיים בתוך המבנה, ולו כי הוא מאפשר בנייה קלה, מהירה, חסכונית ומגוונת. מבקשים להכיר עוד מיתרונות החומר? ובכן בין היתר מדובר בחומר שנתפש כ”ירוק” (ניתן למיחזור), מאוד עמיד, מסייע להפחית עומסים, מאפשר לבצע בקלות יתרה פרויקטים עיצוביים, מעניק בידוד תרמי ואקוסטי, מונע התפשטות אש ועוד.

שיפוץ מותאם צורך

יתרון חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון (ואף לנצל כהלכה) נוגע לוורסטיליות ולזמניות החומר. במה מדובר? אם לצורך הדוגמה מבצעים שיפוץ דירה בירושלים מתוך מטרה למכור אותה הלאה, הרי שבחירה בתוספת של קיר גבס מאפשרת לבעלים העתידיים לבצע בקלות שינוים עיצוביים, לצד הוצאה שולית. עוד נציין שמגוון עבודות גבס אידאליות עבור תיקון מהיר של קירות קיימים, ולו כי באופן שכזה נמנע הצורך לטפל בקונסטרוקציה ומדובר בפתרון שכמעט ואינו תופס נפח – לפחות כל עוד משווים לחלופה (בלוקים).

נתוני מבנה ועובי

הגבס מגיע בצורת לוחות ובמגוון עוביים, ניתן למצוא לוחות בעובי של 12.5 מ”מ, 15.9 מ”מ,9.7 מ”מ ו6.5 מ”מ, כאשר האורכים נעים בין 2.6 לבין 3 מטרים. עבור רוב הפרויקטים ייבחרו הסוגים היותר עבים, אך אם מבקשים ליצור מבנים מעוגלים, הרי שנהוג להיעזר במשטחי הגבס היותר דקים, אותם ניתן לכופף מבלי לפגום בשלמות הלוח. לצד המגוון הנרחב נציין שישנו בסיס משותף – רוב הלוחות כוללים שכבת נייר דקיקה אשר מכילה הרכב של סידן גופרתי חצי מימי, לצד תוספת ייעודית מותאמת צורך.

הכירו את הסוגים השונים

כאשר עומדים לקראת עבודת גבס, יש לעצור ולבחור את הסוג הנחוץ, בהתאם לשורת אילוצים וצרכים, ועל כן יש צורך בהיכרות מעמיקה. להלן סקירה על סוגי לוחות גבס:

  • לוח גבס בצבע בז’ – מדובר בסוג הסטנדרטי. כאשר אין תקן שיש לעמוד בו או צורך מיוחד, גבס זה יעניק מענה מלא. לרוב סוג זה אידאלי עבור מחיצות, יצירת נישות והנמכת תקרה.
  • לוח גבס ורוד – עמיד בפני אש ועל כן לרוב מתפקד כמבודד בין אזורים. כמו כן, לא מעט אנשים פרטיים בוחרים להיעזר בו כאשר מבקשים להגן על ציוד שמצוי בקרבת תנור או קמין.
  • לוח גבס משולב סיבי זכוכית – מעניק עמידות גבוהה ביותר בפני אש, רמה אחת מעל לוח הגבס הוורוד.
  • לוח גבס משולב קלקר – מעניק בידוד תרמי. סוג זה אידאלי עבור מבנים שמבקשים לחסוך באנרגיה בחודשי חורף.
  • לוח גבס ירוק – אידאלי עבור “חדרים רטובים”, ולו כי גבס ירוק עמיד בפני לחות ורטיבות במינונים נמוכים.
  • לוח גבס מבוסס בריום סולפט – מעניק הגנה מפני קרני רנטגן, בעיקר רלוונטי עבור מעבדות ומרפאות.
  • לוח גבס כחול (סופרבורד) – כפי שהשם מרמז, לוח זה מחזיק בלא מעט יתרונות. ניתן למחזרו, הוא עמיד בפני רטיבות, אש ואף מליחות, הוא מעניק בידוד אקוסטי וחשוב מכל הוא מאוד עמיד בפני נגיפה, ולו כי סופרבורד ניחן במקדם התפשטות נמוך. עוד נציין שלהבדיל מהסוגים האחרים, סוג זה אינו מכיל נייר, אלא משני צדדיו ניתן למצוא שכבת סיבי זכוכית, כך שמדובר באחד מסוגי הגבס היחידים אשר כן מותאמים עבור התקנות חוץ.
  • לוח גבס מבוסס צמנט – לעומת הגבס הירוק, סוג זה מעניק הגנה יותר מלאה מפני רטיבות.
  • לוח גבס סופג רעשים – מעניק בידוד אקוסטי.
  • לוח גבס בעל 4 פאזות – אידאלי עבור יצירת קשתות.

שנסכם?

הגבס מציע מענה מדויק ואיכותי עבור מגוון פרויקטים וצרכים, אך על מנת להשיג את המקסימום, אין זה רק מספיק להכיר באופן תיאורטי את תכונות החומר, אלא יש צורך בבעל מקצוע מנוסה שיודע הן לקרוא את התמונה השלמה והן לבחור עבור כל נישה את הסוג המתאים ביותר. מה נותר? לבחון איזה שיפוץ מבקשים. את “הכיצד” השאירו לבעל מקצוע!

סוגי לוחות גבס

שתפו:

צרו קשר

השאירו פרטים בסיסיים ואנו נשוב אליכם עם כל המידע

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים בסיסיים ונציג מטעמינו יצור איתכם קשר