קבלן שלד

רוצים לקבל שיחת ייעוץ ללא התחייבות? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

מה זה קבלן שלד?

השלד הוא בעצם קונסטרוקציה שבנויה מעמודים וקורות שביחד מהווים את הליבה המרכזית, זו שאחראית על יציבות המבנה ועל נשיאת העומסים, ולו באמצעות רכיבים משלימים חיצוניים. תהליך בניית השלד מורכב ממספר שלבים, אלו העיקריים: בונים את המתווה שמאפשר לסמן את קווי המבנה ואת מיקום היסודות, מחדירים כלונסאות, יוצקים בטון רזה (מהווה מצע ליריעות האיטום), אוטמים את המרתף, בונים קורות קשר, בונים מעטפת, מעמידים מחיצות פנים ועוברים לעבודת פיתוח.

מתי שלב קריטי זה נכנס לתמונה? ראשית רוכשים שטח שמיועד לבנייה, נעזרים באדריכל שישרטט את התוכניות ופונים כנדרש למהנדס שאחראי על חיזוק המבנה, ורק לאחר מכן נזקקים לשירותי קבלן שלד, קבלן שאחראי על תכנון ויישום העבודות הנ”ל.

תחומי אחריות של קבלן שלד:

איכות עבודת השלד היא זו שמגדירה את יציבות וחוזק המבנה ועל כן סך השלבים נדרשים להיות איכותיים ובעיקר מדויקים – בהתאם לתוכנית הבנייה שהוגשה. כפי שציינו, תהליך בניית השלד כרוך בשלל תחומי התמחות בהם בקיא קבלן השלד, אם כי הוא אינו הגוף המבצע, אלא הגוף שמתאם בין קבלני המשנה (קבלן עבודת עפר, קבלן חשמל, קבלן מיזוג, קבלן איטום וכדומה), כאשר הוא נעזר בשורת אנשי מקצוע (למשל ביועצי קרקע ובקודחי כלונסאות).

מתי שלב קריטי זה נכנס לתמונה? ראשית רוכשים שטח שמיועד לבנייה, נעזרים באדריכל שישרטט את התוכניות ופונים כנדרש למהנדס שאחראי על חיזוק המבנה, ורק לאחר מכן נזקקים לשירותי קבלן שלד, קבלן שאחראי על תכנון ויישום העבודות הנ”ל.

בין היתר קבלן שלד אחראי להתנהל מול האדריכל והקונסטרוקטור וכמובן שעליו ליישר קו עם התוכנית האדריכלית, עם חוקי הבנייה ועם התקנים בתחום. שנפרט? קבלן שלד אחראי על הקידוחים (בהתאם לתוכניות הקונסטרוקטור וסימוני המודד), לחשב כמויות ולהזמין בטון, לצקת בצורה מפוקחת ונכונה, לבצע את הבדיקות של היציקות, לבנות את הקירות ישר (בהתאם לתוכנית האדריכלית) ובאופן כללי עליו לתאם בין עבודות הקונסטרוקציה לתוכנית האדריכלית.

מכאן שאיכות בניית השלד מאוד חשובה הן בהווה (משפיעה על העמידה בזמנים, על ההתחשבות בשכנים ועל התייעלות בעבודות הגמר) והן בעתיד (משפיעה על רף הבטיחות ועל איכות האיטום מפני נזילות), ועל כן בעת בחירת קבלן שלד אין מקום לפשרות, ופה נחדד שסך האחריות שנוגעת ליציבות המבנה לרוב מוטלת על אדם אחד – על קבלן שלד, כך שגם אם את תכנון השלד מבצע מהנדס קונסטרוקציה, הרי שבפועל קבלן השלד הוא הדמות המקצועית שמיישמת את התוכנית.

טיפים לבחירת קבלן שלד:

  • קבלן מורשה בעל תעודות ורישיון עבודה בתוקף.
  • מומלץ שהקבלן יהיה מהאזור, כך שהנוכחות תהיה גבוהה.
  • מוטב שקבלן השלד יסכים לחתום על הסכם עבודה מפורט, הסכם שבין היתר לוקח אחריות על איכות התוצאה ולוחות הזמנים.
  • חפשו המלצות ותלכו לראות עבודות קודמות שמצויות בשלבי בנייה שונים. תשאלו אודות יכולת הניהול, אופי הזמינות, רמת השקיפות ואיכות חומרי הגלם.
  • אין להתפשר על בטיחות העובדים והאנשים שנמצאים בשטח העבודה – תוודאו שלקבלן יש פוליסת ביטוח.

למה לבחור את שירותיו של שיינר כקבלן שלד?

בכול הנוגע לבחירת קבלן שלד אין מקום למשחקים. מדובר בעמידה בלוחות זמנים, במניעת בלאי עתידי ומעל הכול בבטיחות. מכאן כשבוחרים בשיינר כקבלן שלד לא רק נהנים מ15 שנות ניסיון, אלא גם מבעל מקצוע בעל ראייה היקפית, מאמינות והגינות ברמה מאוד גבוהה וממערך אנשי מקצוע מובילים, אותם שיינר בוחר בקפידה.


גם אתם רוצים להתחיל את שלבי הבנייה ברגל ימין, מבקשים להיות רגועים בזכות הידיעה שעומד מולכם בעל מקצוע מנוסה, אמין, מומלץ ואנושי? אל תהססו לפנות אלינו, ולו כדי לקבל פרטים נוספים.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר השאירו פרטים: